Annuleringsvoorwaarden Kok Experience B.V. 

1. Annuleringsvoorwaarden

1.1.  Onder annuleren wordt verstaan, het noodzakelijk afzien van een bij Kok Experience geboekt evenement, voorafgaand aan de datum van dat evenement, ten gevolge van een bepaalde gebeurtenis. Annuleren wordt gedaan door middel van een aanbod tot annuleren door u en het accepteren van dit aanbod door de Kok Experience. Kok Experience moet binnen een redelijke termijn op het aanbod reageren.

1.2.  Uw aanbod tot annuleren dient schriftelijk aan Kok Experience te worden medegedeeld via info@kokexperience.nl. Als er sprake is van een kosteloze annulering mag de annulering ook telefonisch plaatsvinden via 0880240240.

1.3. De datum en het tijdstip van uw schriftelijk aanbod tot annuleren, is bepalend voor de datum en het tijdstip van annuleren.

1.4. U kunt uw evenement annuleren, onder de voorwaarden:

 • Dat er conform artikel een en twee wordt geannuleerd;
 • Dat de annulering door Kok Experience wordt geaccepteerd.

2. Gronden van annuleren 

2.1.  Annulering door gasten. De gast heeft het recht om zijn/of haar reservering te annuleren in het geval van de volgende gebeurtenissen, hierbij is het aan de gast om deze gebeurtenis aan te tonen:

2.1.1. Er is aantoonbaar sprake van een ernstig ongeval en/of ernstige ziekte met direct levensgevaar (of een aanmerkelijke kans hierop), of het overlijden van:

– De gast en/of een familielid in de eerste en/of tweede graad. 2.1.2. Er is sprake van het overlijden van:

– Een familielid van de gast in de derde graad.

2.1.3. Er is aantoonbaar sprake van een of meerdere complicatie(s) tijdens de zwangerschap van de gast of partner, die zijn ingetreden voorafgaand aan de gereserveerde horecadienst en invloed hebben op het evenement.

2.1.4. Er is sprake van het onvrijwillig en buiten de schuld van de gast om, werkloos raken van de gast of diens partner. De datum van uit dienst treden is uiterlijk 30 dagen na het evenement.

2.1.5. Er is sprake van een dermate beschadiging aan de eigen woning(en) en/of bedrijfsgebouw(en) van de klant, dat u of uw partner tijdens de gereserveerde horecadienst ter plaatse van woning en/of bedrijfsgebouw aanwezig moet blijven.

3. Kosten bij annulering

Lasergame
Annuleren kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan 24 uur, wordt 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Escape room(s)
Annuleren kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan 24 uur, wordt 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

VR (Virtual Reality)
Annuleren kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan 24 uur, wordt 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Kinderfeestjes Kok Experience en Kok CinemaxX
Annuleren kan tot 11:00 uur in de ochtend voordat het kinderfeestje begint. Bij niet aanwezig zijn, wordt 20% in rekening gebracht.

Schoolreisje of klassenfeest
Annuleren kan tot 48 uur voordat het schoolreisje of klassenfeest begint. Bij niet aanwezig zijn, wordt 80% in rekening gebracht.

Individuele reserveringen restaurant voor à la carte of lunch
Individuele à la carte of lunch reserveringen voor het restaurant van Kok Experience kunnen te alle tijden kosteloos geannuleerd worden.

High Tea, High Wine of High Beer
Een High Tea en High Wine kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Mutaties van het aantal gasten, mogen kosteloos worden aangepast tot 24 uur van tevoren. Anders wordt het opgegeven aantal gasten in rekening gebracht. 

Feestdag brunch
Annuleren kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan twee weken, wordt 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Groepsreserveringen
Er gelden andere annuleringsvoorwaarden indien u een groepsreservering (offerte) heeft en:

 • Er activiteiten zijn gereserveerd (escape room(s), lasergame, VR, bioscoop)
 • Er een vast menu is opgesteld (high tea, high wine, high beer, borrel, lunch, diner, buffet)
 • Er patisserie is besproken (petit four, gepersonaliseerd gebak of gebak)
 • Er een (aparte) horeca ruimte is gereserveerd (restaurant, tuinkamer, entresol, eventzaal, Grill & Chill lokaal of theatercafé)

De annuleringsvoorwaarden voor groepsreserveringen zijn:

 • Meer dan 1 maand voor de ingangsdatum kunt u kosteloos annuleren
 • Meer dan 14 dagen voor ingangsdatum: 15% van de reserveringswaarde
 • Meer dan 7 dagen voor de ingangsdatum: 35% van de reserveringswaarde
 • Meer dan 3 dagen voor de ingangsdatum: 60% van de reserveringswaarde
 • Meer dan 24 uur voor de ingangsdatum: 85% van de reserveringswaarde
 • Minder dan 24 uur voor de ingangsdatum: 100% van de reserveringswaarde

Wijzigingen in groepsgrootte groepsreserveringen
Mutaties van minder dan 2 personen in het aantal gasten, mogen kosteloos worden aangepast tot 48 uur van tevoren. Mutaties van 2 personen of meer kunnen tot 2 weken van tevoren nog kosteloos worden doorgegeven.